Meny
Nya bilarBegagnade bilarElbilarVi köper din bilErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

NYA ENYAQ COUPE RS iV

ENYAQ COUPÉ iV är en helt eldriven sportig SUV som erbjuder generöst med utrymme, kraftfull design och otrolig körglädje. Den slanka silhuetten bidrar till förbättrad aoredynamik (CW 0,234) och modellen har utrustats med panoramaglastak för att ge bilen en ännu mer emotionell och sportig look samt större innerutrymme. ENYAQ COUPÉ RS iV sticker ut ur mängden genom att kombinera hållbar elektrisk körning och en stor portion rolig körglädje med en acceleration från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder.

ENYAQ COUPÉ iV är den andra ŠKODA-modellen baserad på Volkswagenkoncernens innovativa MEB-plattform, producerad i tjeckiska Mladá Boleslav. Modellen kommer att erbjudas med både bak- och fyrhjulsdrift. I RS-utförande och med den svenska standardutrustningen erhålls en räckvidd upp till 497 km (WLTP). DC-snabbladdning är standard med en laddeffekt upp till 135 kW. RS erbjuds enbart med fyrhjulsdrift.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV i Sverige

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV kommer att lanseras på den svenska marknaden under maj 2022. Säljstart planeras i mitten av februari. Pris för ENYAQ COUPÉ RS iV från 664 500 kr inkl. moms. Preliminär lansering av ENYAQ COUPÉ iV sker efter sommaren 2022.

Interiör – Sportiga designval, smarta Simply Clever-funktioner och generösa utrymmen

Precis som med ENYAQ iV har de klassiska utrustningsnivåerna ersatts av ”Design Selections” för ENYAQ COUPÉ iV:s interiör, vilket erbjuder en ny och tydlig struktur av de tillgängliga valen. Interiörvalen är inspirerade av moderna livsmiljöer. Stilen, färgerna och materialen som används, varav några är särskilt hållbara, är perfekt anpassade för den moderna familjen, givetvis med många Simply Clever-funktioner som förenklar både körningen och vardagen. ENYAQ COUPÉ iV erbjuder gott om plats för fem personer inklusive gott om plats för bagage. Den långa hjulbasen och den plana golvytan gör att det dessutom finns gott om benutrymme. Trots modellens sluttande taklinje är takhöjden i nivå med ŠKODA OCTAVIA COMBI och bagageutrymmet har en kapacitet på 570 liter, endast 15 liter mindre än vanliga ENYAQ iV.

Exteriör – Elegant och unikt

ENYAQ COUPÉ RS iV är sportig i designen med lång hjulbas och elegant silhuett. 20-tums lättmetallfälgar är standard och 21-tums lättmetallfälgar finns som tillval. Det stora sluttande panoramaglastaket som sträcker sig ända till bilens bakdel ingår i standardutförande. Full LED-Matrixstrålkastare och full LED-bakljus tillsammans med ŠKODAS karaktäristiska kristallinjeformade fram- och bakljus skapar en effektfull design även i mörkerkörning. Crystal Face-grillen som känns igen från ENYAQ iV 80x lyser upp grillen med 131 dioder och skapar en spektakulär front.

Elektrisk drivlina – Kraftfulla motorer och stöd för snabbladdning

ENYAQ COUPÉ RS iV är ŠKODAs eldrivna toppmodell med ett 82 kWh (77 kWh netto) högvoltsbatteri. Den maximala effekten är 299 hk med ett vridmoment på 460 Nm. Detta ger en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6,5 sekunder och det är den enda coupévarianten i sortimentet som når en topphastighet på 180 km/h. ENYAQ COUPÉ RS iV har en maximal dragkapacitet på 1 200 kg.

Batteriet om 82 kWh i ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV kan laddas snabbt. Det kan laddas från 10 till 80 % på bara 29 minuter. Hemma kan ENYAQ COUPÉ iV bekvämt laddas över natten på sex till åtta timmar med en ŠKODA iV Charger-laddbox som levererar upp till 11 kW. Den nya coupéns enastående aerodynamik bidrar till dess höga effektivitet, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 545 km (ENYAQ COUPÉ iV 80, världsstandard, WLTP). Detta, liksom dess snabbladdningsförmåga, gör att bilen är perfekt för att resa långa sträckor.

ŠKODA är stolta över att kunna erbjuda ett original takräcke till ENYAQ COUPÉ iV redan från lanseringen. 

Nu beställningsbar hos oss 

Pris från
691 700 kr
Privatleasing ink service från
7 940 kr/mån
WLTP Räckvidd
497 km
<

1 / 7

>